Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen

Tonein? Tonein ja! Ik weet niet of die term al bestaat, maar ik bedacht het terwijl ik dit lekkers aan het maken was. Een plantaardige variant van tonijn op basis van watermeloen: toen ik hierover las wilde ik het meteen proberen. Wat een ontdekking! 

Plantaardige vis

Al eerder maakte ik plantaardige versies van verschillende soorten vis: zoals deze zalm op basis van papaya en deze zalm op basis van wortel. Vooral die tweede lijkt zoveel op the real thing. Vis moet zwemmen, daarom kies ik deze vervangers!

Watermeloen

Watermeloen blijkt een perfecte vrucht: het neemt veel vocht op en dus neemt het alle smaken aan die je aan de marinade toevoegt. Of het echt op tonijn lijkt, vind ik lastig om te beoordelen. Het heeft in elk geval wel een ziltige smaak die er heel dicht bij in de buurt komt en een gerecht als Poké Bowl compleet maakt voor een visliefhebber die een plantaardig alternatief zoekt. Het recept voor de Poké Bowl op de foto volgt nog!

Ingrediënten
watermeloen, ongeveer 500 gram in kleine blokjes gesneden
1 teaspoon zout
2 tablespoons/30 ml. teriyaki woksaus *
1 tablespoon/15 ml. sojasaus
1/2 cup/120 ml. rijstazijn
1/4 cup/60 ml. sesamolie
2 tablespoons/30 ml. agavesiroop

* ik gebruikte deze Teriyaki woksaus van Fairtrade

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de blokjes watermeloen er in marineren in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar voor het beste resultaat een hele nacht.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer