Een kijkje in mijn keuken

In dit artikel geef ik je een letterlijk kijkje in mijn keuken! Wat vind ik er fijn aan en wat zou ik anders willen?

Al 18 jaar

Zo lang woon ik al in dit fijne huis: in het voorjaar van 2000 ging ik hier wonen. Er is in de loop der tijd behoorlijk veel veranderd en verbouwd, zoals ik laatst liet zien in dit artikel over de kattenren op het balkon. Ook de keuken is vernieuwd, alweer ruim 10 jaar geleden. Een heel gedoe: het uitzoeken van een nieuwe keuken is niet niks. Je maakt beslissingen waar je de gevolgen jarenlang van ondervindt. Het is dus belangrijk dat je er goed over nadenkt! Achteraf gezien heb ik destijds goede keuzes gemaakt, want ik ben nog steeds erg blij met de keuken zoals die is al zou ik natuurlijk altijd wel iets anders of beter willen. Willen we dat niet allemaal?

Wat er fijn is

Ik vind een heleboel dingen fijn aan de keuken. Zo vind ik fijn dat hij zich niet in een aparte ruimte achter een deur bevindt, maar open is en een onderdeel uitmaakt van de eetkamer. Ook vind ik het fijn dat de keuken ruim is: er is veel kastruimte hoewel er toch ook echt zowel een afwas- als wasmachine ingebouwd is! Dat was al zo toen ik hier kwam wonen en dat was even wennen, een wasmachine in de keuken, maar nu weet ik niet beter.

Ik mag niet klagen wat betreft kastruimte. Ook vind ik het fijn dat er twee spoelbakken zijn.

Wat ik anders zou willen

Meer stopcontacten. Terwijl ik dit type hóór ik de stopcontactenvrouw die voor een tenenkrommend maar legendarisch tv-moment zorgde in Help, Mijn Man Is Klusser. Er valt prima te leven met de schaarste eraan door gewoon vaak van stekkers te wisselen, al zou het dus best fijn zijn als er meer stopcontacten waren. Maar het zit me nu ook weer niet zo dwars dat ik er een elektricien voor inschakelen. Verder? Ik ben tevreden. Hoewel… een Quooker lijkt me dus echt superfijn. Een enorme luxe, want wat kost het nu voor moeite om de waterkoker even aan te slingeren natuurlijk, maar mocht ik ‘m ooit aangeboden krijgen zou ik zeker geen nee zeggen.

Opstelling

De juiste keukenopstelling is heel belangrijk, omdat je natuurlijk zo efficiënt mogelijk gebruik wil maken van de ruimte. Dat is in deze ruimte een u-vorm, die al zo was ingedeeld toen ik hier introk. Dat beviel prima, dus heb ik daar in de nieuwe keuken ook voor gekozen. Op deze manier loopt het aanrecht helemaal door van de ene naar de andere kant en het oogt knus, vind ik.

Wandrek

Op de muur tegenover de u-vorm hebben we gekozen om een wandrek te bevestigen waaraan van alles en nog wat hangt. Van snijplank tot foto’s en van recepten tot een opbergbakje voor spaarzegels, het wisselt steeds. Heel handig en ik vind het leuk staan!

Ben jij ook zo blij met jouw keuken? Of ben je je aan het oriënteren voor een nieuwe keuken?

Dit artikel is in samenwerking met Tulp Keukens tot stand gekomen.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Hermien - KouweKleren

  Echt een doordachte keuken zeg! Ik snap dat je er erg tevreden mee bent en ik vind je tafel erg tof. Het wandrek ook trouwens, heel handig voor alle kleine dingen. Ik wil zoiets op ons balkon gaan maken met plantjes eraan.

  7 maart 2018 at 19:47
 • Reply Sara

  Leuk om te lezen! Ik ben blij met de keuken die we nu hebben. Deze gaan we dus ook zeker niet vervangen (wel overwegen we een vaatwasser). Ik vind aan onze keuken heel fijn dat deze zo lekker licht is! Veel daglicht en voor savonds hebben we een ledstrip gemaakt die vanaf boven het keukenblad verlicht (je staat dus niet zelf voor het licht)
  Als we ooit gaan verhuizen wil ik wel een grotere keuken! Die van jou ziet er erg fijn uit, lekker veel aanrechtblad en incontact met de woonkamer zonder dat je altijd de keuken in kijkt 🙂 en dat wandrek vind ik echt een leuk idee

  10 maart 2018 at 17:05
 • reageer