DIY: showrek

Superhip, handig en gewoon tof: een metalen showrek. Deze kun je kopen, maar het kan veel goedkoper om het zelf te maken. Nou ja, maken… meer dan een gaaspaneel bij de bouwmarkt en wat schroeven om het aan de muur te bevestigen is het niet! Je kunt het gaaspaneel eventueel een kleurtje geven met spuitverf. Ik heb het paneel gewoon gelaten zoals ‘ie is: zwart. Wat een aanwinst in de keuken. Handig om briefjes en recepten op te hangen en ideaal om souvenirs en andere decoraties een mooi plekje te geven.

metaal-muurrek

Sinds kort is een grote muur in de keuken hierdoor omgetoverd tot pronkmuur: alles wat ik mooi, interessant en handig vind, krijgt hier een plekje. Nadat ik teleurgesteld moest vaststellen dat dit toffe idee met een lattenbodem niet ging lukken met de zwakke muren in de keuken, want dat lattenbodem is een stuk zwaarder dan je zo van de foto zou verwachten, kwam mijn vriend met een geniaal alternatief. Een groot metaal paneel ophangen aan de muur, zodat ik toch al mijn briefjes, receptjes, poppetjes, plantjes, blikjes en andere frutsels op kon hangen op een leuke manier.

Niet alleen is het superhandig om zoveel ruimte erbij te hebben om van alles en nog wat op te hangen, ook staat het nog eens heel knus en toch ook overzichtelijk. En ook niet onbelangrijk: het kost heel weinig om dit te maken. Ik was met een kortingsbon bij de bouwmarkt voor nog geen twee tientjes klaar. Alles wat je nodig hebt is een gaaspaneel naar keuze: de grootte van de ‘vakken’ varieert van klein tot heel groot, de kleur (ik zag groen, zwart, antraciet en zilver) en natuurlijk de grootte. Dit rek kostte bij Karwei (met 20% korting) € 15,96. Verder heb je natuurlijk een paar schroeven nodig om het rek op te hangen.

Je kunt dit ook in andere ruimtes in huis toepassen:

 • In de kinderkamer hang er bakjes aan om klein speelgoed en dingen als knutselspulletjes in op te bergen
 • Boven je werkplek ook hier zijn bakjes handig, die je met s-haken ophangt. Denk aan het opbergen van pennen en schaar. Of hang voor jou inspirerende afbeeldingen op met clips.
 • In de badkamer Een catch-all voor dingen als je shower puff, toilettas en badborstel. En natuurlijk ook hier weer bakjes voor elastiekjes, haarspeldjes en wattenbolletjes.
 • In de slaapkamer hang er rustgevende afbeeldingen aan op. En hier en daar een geurzakje, kunststof bloem, dromenvanger… De mogelijkheden zijn eindeloos!
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Rowan

  Super leuk! Ik heb er ook 1, hij hangt in de woonkamer en elk seizoen hang ik er andere spulletjes aan! Heerlijk om mee te decoreren en af te wisselen!

  14 oktober 2016 at 17:09
 • Reply Anne

  Zo leuk dit, wil dit ook altijd nog eens maken..

  17 oktober 2016 at 10:54
 • reageer