Vegan blondies met VEGO chocolade

Heb je wel eens gehoord van VEGO chocolade? Nee? Wees gewaarschuwd: dat is het beste vegan alternatief voor melkchocolade out there. En het bevat ook nog eens hele hazelnoten. Een reep is prijzig maar het waard voor zo af en toe. Ik verwerkte deze heerlijke chocolade in blondies. Blondies zijn het licht gekleurdere zusje van brownies en deze zijn op basis van een wel heel apart ingrediënt: zoete aardappel. Smullen! 

Ingrediënten voor 16 stuks
115 gram plantaardige boter, gesmolten *
150 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram gestoomde zoete aardappel, fijngeprakt
1 teaspoon vanille extract
125 gram bloem
1/2 teaspoon bakpoeder
1/4 teaspoon zout
1 grote reep VEGO chocolade in stukjes gehakt **
50 gram pecans, grof gehakt

* ik gebruikte plantenmargarine van het huismerk van Albert Heijn, deze is heel geschikt om mee te bakken!
** VEGO chocolade kun je onder andere bij EkoPlaza kopen. Op de foto’s zie je de mini bar, maar ik heb voor dit recept de grotere reep gebruikt.

Benodigdheden
vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
grote kom

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in. Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker in een grote kom. Meng dan de zoete aardappel erdoor en vervolgens het vanille extract. Zeef de bloem er boven en het zout en meng alles goed. Voeg als laatste de chocolade en pecans er door. Schep het beslag in het bakblik en strijk glad met een spatel. Bak 20 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen voor je de blondies in vierkanten snijdt.

Dit aangepaste recept komt uit het boek Veggie desserts+cakes, carrotcake and beyond van Kate Hackworthy.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Yara

    Ziet er goed uit! Ik kende zelf nog geen vegan chocolade.
    Liefs,
    Yara

    11 januari 2018 at 21:10
  • reageer