Magioni PIZZA DIEET

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Heb je je misschien voorgenomen om wat beter te gaan eten, iets gezonder? Bij Magioni hebben ze iets bedacht om dat voornemen een goeie kickstart te geven: vanaf vandaag kun je inhaken met het, ja echt: driedaagse PIZZA DIEET. Pizza? Dat is toch juist niet slim om te kiezen wanneer je wat gezonder (en wellicht slanker) wil eten? Wel wanneer je dat verstandig doet. Lees snel verder! Met het PIZZA DIEET van Magioni kun je ‘s ochtends, ‘s middags én ‘s avonds genieten van pizza en toch netjes binnen de lijntjes van maximaal 1500 calorieën blijven, wat voor de gemiddelde vrouw een prima dagelijkse hoeveelheid is. Ik doe aan dit drie daagse dieet mee. Gelukkig zijn de meeste maaltijden vegan, op een paar na. Die ga ik gewoon vegan maken door bepaalde ingrediënten te vervangen voor plantaardige. Easy peasy! In dit artikel laat ik je zien wat ik deze drie dagen allemaal eet. Wil je meedoen? Dat kan! Alle recepten kun je aanvragen via de speciale PIZZA DIEET website.

Maandag 8 januari 2018 – DAG 1
ONTBIJT
Matcha pizza met kokos yoghurt, bramen en pompoenpitten

LUNCH
Zwarte bonen pizza met een Thaise curry en geblancheerde peultjes

DINER
Het originele recept: pompoenpizza met geitenkaas, vijgen en crunchy aardappelduo
MIJN VEGAN VERSIE: vervang de zuivelspread light door vegan roomkaas (te koop in de biosuper) of maak het zelf, kijk hier om te zien hoe. De geitenkaas heb ik vervangen door deze zelfgemaakte feta. Wat smaakte dat goed samen met de truffelaardappel en aardpeer!

Dinsdag 9 januari 2018 – DAG 2

ONTBIJT
Zoete limoen cheesecake pizza
MIJN VEGAN VERSIE: Vervang de kwark simpelweg door: 25 gram cashewnoten (laat deze eerst een kwartiertje weken in kokend heet water), 10 ml. citroensap, 10 gram agavesiroop, theelepel kokosolie en een heel klein scheutje vanille extract. Meng dat in een keukenmachine helemaal fijn. Vervang de jam/gelatine laag door in plaats van de gelatine een klein beetje agar agar aan de jam toe te voegen. Hou je verder aan het recept: vries eerst het onderste laagje een half uurtje in, schenk het cashewnotenmengsel er over en zet een uur in de vriezer. 

LUNCH
Frambozen pizzawafel met kokosyoghurt getopt met frambozen en chocolade
MIJN VEGAN VERSIE: De sprinkles uit het orginele recept heb ik achterwege gelaten evenals de mini marshmallows, want beiden niet vegan. Maar: ik heb er doormidden gesneden aardbeien kogels op gedaan, die kun je in de supermarkt kopen van het merk Red Band. Ze zijn er ook in cola smaak en kosten maar 1 euro per zakje.

DINER
Bloemkoolpizza met pittige kip gyros, salade en knoflooksaus
MIJN VEGAN VERSIE: In plaats van de knoflooksaus meng je wat vegan mayo (Remia mayolijn, simply the best) met wat knoflook en peterselie. De kippendijfilet laat je voor wat het is en in plaats daarvan kies je plantaardige kipstuckjes. En de feta vervang je door deze zelfgemaakte versie.

Woensdag 10 januari 2018 – DAG 3

ONTBIJT
Het ontbijt bestaat deze ochtend uit een frambozenpizza met frambozen, yoghurt, amandelschaafsel en pure chocolade.
MIJN VEGAN VERSIE: Vervang de yoghurt door kokosyoghurt

LUNCH
Mexicaanse pizza met een pittige salsa op een zwarte bonen bodem
MIJN VEGAN VERSIE: Vervang de kaas door vegan geraspte kaas van bijvoorbeeld Wilmersburger

DINER
Courgettepizza met ras el hanout, tofu en groene groenten
MIJN VEGAN VERSIE: Vervang de zuivelspread light door vegan roomkaas (te koop in de biosuper) of maak het zelf, kijk hier om te zien hoe. Vervang de strooikaas door vegan Parmezaanse kaas die je heel makkelijk zelf kunt maken zoals ik hier liet zien.

Dit artikel is in samenwerking met Magioni tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Femke

    Het ziet er heerlijk uit!
    Geen honger? Want er zitten dus geen tussendoortjes in!

    11 januari 2018 at 16:16
  • reageer