Tofu: van zichzelf smaakt het nergens naar, je moet er iets mee doen voor het lekker wordt. Dat is heel goed gelukt met deze pittige tofu blokjes. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld rijst en groenten of op zichzelf als snack. Ik heb deze al meerdere keren gemaakt, zo yummy is het! Kijk ook even bij deze lekkere noodles met spicy tofu, waar je dit mee kunt maken!
Ingrediënten
1 blok tofu naturel
twee eetlepels maizena
2 teentjes knoflook
olijfolie
1 stukje gember, fijngesneden
2 eetlepels maple syrup
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketchup
1 theelepel hete chilisaus (bijvoorbeeld sriracha)
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
180 ml. groentebouillon
Bereidingswijze
Laat de tofu goed uitlekken en dep zo veel mogelijk droog met keukenpapier. Snij de tofu dan in kleine blokjes en meng met de maizena, zodat alle blokjes ermee bedekt zijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin en krokant. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
Deze spicy tofu past ook heel goed bij noodles, kijk hier voor het recept
geen reacties