Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Deze koekjes kwam ik onlangs tegen via Pinterest, je maakt ze met slechts 4 ingrediënten. Is dat nou lekker? Ik heb het geprobeerd. Het antwoord is een volmondige ja! 

Eerst dacht ik dat de koekjes finaal waren mislukt want de koekjes bleven zacht tijdens het bakken. Ik besloot ze af te laten koelen om te zien wat er gebeurde: en ja hoor, gelukkig werden ze hard. Niet keihard, niet zacht: een beetje chewy en helemaal perfect. Dus mocht je ze maken wees gewaarschuwd: laat ze eerst afkoelen én weet waar je aan begint. Het is echt heel moeilijk om hier vanaf te blijven.

Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks
1 cup/240 gram pindakaas
1 cup/200 gram suiker
1 rijpe banaan
1 teaspoon baking soda

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn.

Bron recept

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag! ...
Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Je bent vast al bekend met bananenijs: bananen in de keukenmachine of blender, scheutje plantaardige melk erbij en voilá: heerlijk romig ijs. Maar wist je dat dit ook prima met ananas kan? Leuk om te serveren in doormidden gesneden ananas, steek er wat lepels in en zet op tafel. Een ...
Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Een stevige hummus op basis van witte bonen en zongedroogde tomaten. Vol smaak en binnen enkele minuten klaar!  ...
Lavash platbrood

Lavash platbrood

Lavash is een heel lekker Armeens knapperig platbrood. Ideaal om te serveren met een dip zoals hummus of baba ganoush.  ...
Chocolade pindakaas brokken met popcorn

Chocolade pindakaas brokken met popcorn

Een lekkere combinatie van chocolade, pindakaas en popcorn. Yum!  ...
Chocolade tuintjes

Chocolade tuintjes

Potjes met een tuintje van chocolade dessert, verkruimelde Oreo koekjes en een worteltje van marsepein. Hartstikke cute voor op de Paastafel!  ...
Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten.  ...
Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo'n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe.  ...
Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Deze koekjes kwam ik onlangs tegen via Pinterest, je maakt ze met slechts 4 ingrediënten. Is dat nou lekker? Ik heb het geprobeerd. Het antwoord is een volmondige ja!  Eerst dacht ik dat de koekjes finaal waren mislukt want de koekjes bleven zacht tijdens het bakken. Ik besloot ze af ...
Worteltjes van marsepein

Worteltjes van marsepein

Hoe cute zijn deze worteltjes van marsepein? Leuk om lekkernijen mee te decoreren voor Pasen zoals carrot cake!  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Laura

    Welke pindakaas heb je hiervoor gebruikt? Heb het ooit wel met calve gemaakt en ei, maar vroeg me af of dit met 100%pindakaas ook zou lukken!

    28 februari 2018 at 09:23
    • Reply Suzanne

      Ik heb hier een mengsel van gebruikt van ‘gewone’ pindakaas en 100% pindakaas, half half. Ik denk wel dat het gaat lukken met alleen 100% pindakaas, het wordt alleen wat plakkeriger om te verwerken.

      28 februari 2018 at 13:41
  • Reply lise-lotte

    ik heb ze net zelf gemaakt ik gebruikte riet suiker met een klein beetje kristal suiker omdat ik net tekort kwam ook had ik 12 gr minder pindakaas maar ze zijn heel goed gelukt en super lekker (:

    30 juni 2019 at 16:22
  • reageer