Pastasaus met zongedroogde tomaten

Pastasaus is echt zoiets dat je in een handomdraai zelf maakt en zoveel lekkerder is dan de kant en klare versies uit de winkel. Deze saus bijvoorbeeld met zongedroogde tomaatjes en romatomaten: superlekker! Romatomaten hebben een lichtzoete smaak en zijn erg geschikt voor het maken van verse pastasaus maar ook tomatensoep.

Ingrediënten voor ongeveer 500 ml.
bak romatomaten van 750 gram
200 gram zongedroogde tomaten op olie, uit een potje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree
peper
zout

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de peper en zout in een keukenmachine of blender. Breng op smaak met peper en zout en verwarm in een steelpan voor verdere bereiding door de pasta. Ik bakt wat rode ui en vegetarisch gehakt in wat olie en roerde de saus erdoor. Lekker met penne, rucola en zongedroogde tomaatjes bestrooid met edelgistvlokken. Edelgistvlokken geven gerechten een hartige smaak die op kaas lijkt. Je kunt het kopen bij natuurvoedingswinkels en biosupermarkten en bij sommige gewone supermarkten zoals van het merk Smaakt.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Henriëtte

    Je maakt zo dus 0,5 liter. Ik ben alleen, dus rijst de vraag: hoe lang bijft het goed en hoe kan ik het dan het best bewaren?
    Lijkt me heel erg lekker trouwens… dank voor het delen.

    4 januari 2022 at 16:48
    • Reply Suzanne

      Ik bewaar het zelf in een goed afgesloten pot in de koelkast, dan is het wel een paar dagen houdbaar! Ik denk dat je het ook wel prima kunt invriezen in porties.

      5 januari 2022 at 10:07

    reageer