Maissoep

Deze maissoep maak je in een een kwartiertje tijd. En lekker dat ‘ie is! Je hebt er maar  5 ingrediënten voor nodig! 

Ingrediënten maissoep voor 2 personen

  • 20 gram plantaardige boter (ik gebruik zelf de plantenmargarine van het AH huismerk)
  • 25 gram gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 maiskolven
  • 500 ml. groentebouillon

Bereidingswijze

  • Laat de boter smelten in een pan. Voeg de uit en bak een minuut of 5 tot het zacht wordt. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje mee.
  • Snij de mais van de kolven en voeg deze toe aan de ui en knoflook en bak 10 minuten op een laag vuur, roer regelmatig door.
  • Voeg de groentebouillon toe, laat een minuut of 10 zachtjes koken en pureer daarna fijn met een staafmixer. Haal er voor een bite eerst wat maiskorrels uit en hou apart voor je het pureert. Voeg de korrels er daarna weer aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Lekker met wat peterselie er door en geserveerd met stokbrood.

Meer tijd? Kijk dan ook eens naar deze wat stevigere maissoep:

Bron recept: Savory magazine

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer