Gyoza salade

Deze gyoza salade is goedgevuld met kleurrijke tomaatjes, verse basilicum, spitskool, komkommer, lente-ui en een heerlijke dressing.

Originele recept

Het originele recept is afkomstig van New York Times. Ik heb er zelf nog wat extra ingrediënten aan toegevoegd zoals spitskool en komkommer om het een goed gevulde maaltijdsalade te maken. Deze viral salade is populair en ik snap goed waarom: het is zo ontzettend lekker en makkelijk! En je kunt volop variëren met groene die je nog hebt liggen.

Afdrukken

Gyoza salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram rucola
  • 35 gram fijn gesneden spitskool
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 lente-ui
  • een paar verse blaadjes basilicum
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel crispy chili olie
  • 1/2 eetlepel rijstazijn
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • olijfolie om te bakken
  • 6 vegan gyoza’s (of zoveel je wil natuurlijk)

Bereidingswijze

  • Halveer de tomaatjes en doe ze in een schaal.
  • Rasp het teentje knoflook erboven en voeg het zout toe.
  • Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg deze toe aan de tomaatjes.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Snij de komkommer in kleine stukjes en voeg deze samen met de spitskool, rucola en lente-ui toe.
  • Maak de dressing door crispy chili olie te mengen met rijstazijn en sojasaus.
  • Meng de dressing door de salade en meng de sesamzaadjes erdoor.
  • Bak de gyoza’s in wat olijfolie in een koekenpan aan alle kanten goudbruin.
  • Verdeel de gyoza’s over de salade.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star