Gesuikerde kaneelamandelen en cashews

Bijkomend voordeel van het bakken van deze gesuikerde noten met kaneel: binnen no-time ruikt je huis zo zalig. De geur deed mij denken aan Disneyworld. Het is heel makkelijk om te maken en ook leuk om als cadeau te geven!

Noten naar smaak

Je kunt hier allerlei soorten noten voor gebruiken zoals pecans of walnoten. Je kunt kiezen voor één nootsoort of een mix. Ik koos voor amandelen en cashewnoten, superlekker! Let er wel op dat je ongezouten noten kiest! Ik gebruikte een zakje geroosterde amandelen van Lidl en de ongebrande cashewnoten van AH.

Aquafaba

Om de noten te binden wordt in veel recepten eiwit gebruikt. Ik gebruikte in plaats hiervoor aquafaba, oftewel het vocht uit een blik kikkererwten. Met aquafaba kun je trouwens nog veel lekkers mee maken, kijk hier maar! En zoek je nog lekkere ideetjes voor de kikkererwten dan staat er hier vast wel iets voor je tussen.

Afdrukken

Gesuikerde kaneelamandelen en cashews

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 eetlepels aquafaba
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
  • 200 gram ongezouten en ongebrande amandelen
  • 175 gram suiker
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • snuf nootmuskaat (naar smaak)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Neem een platte bakvorm van ongeveer 40 cm. x 30 cm. en vet deze in met wat olie.
  • Meng de aquafaba, water, vanille extract met een garde in een grote kom.
  • Voeg de noten toe en meng.
  • Meng in een andere kom de suiker met de kaneel en naar smaak nootmuskaat.
  • Voeg dit suikermengsel toe aan de noten en meng zodat alle noten bedekt zijn.
  • Stort de noten in de bakvorm en spreidt uit over de bodem.
  • Bak de noten voor ongeveer 15 minuten, haal uit de oven en keer de noten om met een spatel. De noten zijn bedekt in een kleverig laagje met de gesmolten suiker.
  • Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 15 minuten.
  • De noten zijn klaar wanneer het suikerlaagje eromheen hard is.
  • Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten zak of pot.
  • Goed afgesloten ongeveer 1 á 2 weken houdbaar bij kamertemperatuur.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star