Afdrukken

Gesuikerde kaneelamandelen en cashews

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 2 eetlepels aquafaba
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
  • 200 gram ongezouten en ongebrande amandelen
  • 175 gram suiker
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • snuf nootmuskaat (naar smaak)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Neem een platte bakvorm van ongeveer 40 cm. x 30 cm. en vet deze in met wat olie.
  • Meng de aquafaba, water, vanille extract met een garde in een grote kom.
  • Voeg de noten toe en meng.
  • Meng in een andere kom de suiker met de kaneel en naar smaak nootmuskaat.
  • Voeg dit suikermengsel toe aan de noten en meng zodat alle noten bedekt zijn.
  • Stort de noten in de bakvorm en spreidt uit over de bodem.
  • Bak de noten voor ongeveer 15 minuten, haal uit de oven en keer de noten om met een spatel. De noten zijn bedekt in een kleverig laagje met de gesmolten suiker.
  • Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 15 minuten.
  • De noten zijn klaar wanneer het suikerlaagje eromheen hard is.
  • Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten zak of pot.
  • Goed afgesloten ongeveer 1 á 2 weken houdbaar bij kamertemperatuur.