Plantaardige feta snack board

Wil je eens wat anders dan chips of nootjes op tafel zetten? Maak dan deze hapjes met plantaardige feta. Serveer met olijven, komkommer en linzenchips om te dippen. Feestelijk, binnen een uurtje klaar en ontzettend lekker.

DODONI Plant’d Greek White plantaardige feta – vrij van zuivel en vol van smaak

Zuivelmaker DODONI is het grootste feta merk in Griekenland en zij weten dus als geen ander hoe feta hoort te smaken. Met deze plantaardige versie is dat goed te merken: DODONI Plant’d Greek White is een perfecte vervanger voor feta! En niet alleen de smaak is dik in orde, ook deze kenmerken maken dit lekkere vegan kaasje bijzonder:

    • naast dat het 100% plantaardig en dus lactose vrij is is het ook glutenvrij, sojavrij en palmolievrij.
    • er zijn geen suikers toegevoegd
    • het is een bron van vitamine B12
  • geen conserveringsmiddelen of onnatuurlijke kleurstoffen
  • het heeft het vegan logo en is vegan gecertificeerd
  • de structuur is heel stevig: ook na het snijden blijft het zijn vorm behouden

DODONI Plant’d is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Plantaardige feta snack board

Het snack board bevat de volgende hapjes:

  • Whipped vegan feta met fijngehakte pistache nootjes, kijk hieronder voor het recept
  • Gehalveerde snack paprika’s gevuld met whipped vegan feta met fijngehakte pistache nootjes
  • Linzenchips, om te dippen
  • Gebakken vegan feta driehoekjes met sesamkorst, kijk hieronder voor het recept
  • Plakjes komkommer
  • Verse olijven

Whipped vegan feta

Dit recept ging alweer een hele tijd terug viral op TikTok. Ik maakte een al eerder een vegan versie, dit is zo onwijs lekker. Deze versie is iets minder vet, want ik heb in plaats van plantaardige roomkaas haver Griekse yoghurt gebruikt. Deze versie is iets dikker, maar nog steeds heel goed te dippen en minstens zo lekker.

Afdrukken

Whipped vegan feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok DODONI Plant’d Greek White
  • 75 gram haver Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 ml. olijfolie, en extra om te serveren
  • 1 eetlepel agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • 1 eetlepel citroensap
  • handje fijngehakte pistachenootjes

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten behalve de pistachenootjes in een blender of hakmolen.
  • Serveer de helft in een schaaltje en garneer met wat extra olijfolie, fijngehakte pistachenootjes en linzenchips om te dippen.
  • Vul gehalveerde snack paprika’s met de andere helft en garneer met fijngehakte pistachenootjes.

Feta met sesamkorstje

Ook hierbij ben ik geïnspireerd door filmpjes hiervan op TikTok. Ik vroeg me af of DODONI Plant’d Greek White stevig blijft bij het bakken en het antwoord is: ja! Het wordt iets zachter van structuur en je moet het niet te lang bakken, maar zodra de sesamzaadjes kleuren aan beide kanten uit de pan halen en laten afkoelen. Ontzettend lekker!

Afdrukken

Feta met sesamkorstje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok DODONI Plant’d Greek White
  • een paar eetlepels bloem
  • aquafaba, oftewel het vocht uit een blik kikkererwten (kijk hier voor ideetjes voor de kikkererwten)
  • 2 eetlepels witte sesamzaadjes en 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes, gemengd
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze

  • Snij het blok DODONI Plant’d Greek White in driehoekjes.
  • Haal de driehoekjes door de bloem, vervolgens door de aquafaba en wentel dan door de sesamzaadjes.
  • Verhit flink wat olie in een pan met goede anti-aanbaklaag.
  • Bak de driehoekjes aan beide kanten tot de sesamzaadjes beginnen te kleuren.

Dit artikel is in samenwerking met DODONI tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer