Vegan cadeautips

vegan cadeautips cadeaus kado veganistisch duurzaam proefdiervrij

Ben je op zoek naar een cadeau dat niet alleen leuk is om te geven maar ook vegan is? In dit artikel deel ik aantal leuke suggesties met je en ook enkele lifestyle producten zoals boeken en servies. Heel geschikt voor de aankomende kerstdagen, een jarige of gewoon zomaar. Of misschien verdien je zelf wel een cadeau?

Booja-booja vegan bonbons

Dit zijn dé bonbons onder de vegan bonbons. Prijzig, maar het waard: biologisch en award-winning. Verkrijgbaar in verschillende smaken zoals deze met amandel en salted caramel bij onder andere Gimsel (in Rotterdam) en online zoals bij Veggie4U.

Pukka thee day to night collection

Theemerk Pukka heeft een mooi doosje met de Day to Night collectie: 5 soorten biologische thee die je van ‘s ochtends tot ‘s avonds kunt drinken. Verkrijgbaar in diverse winkels zoals Albert Heijn voor ongeveer € 5,39.

Ethique verzorgingsproducten

De producten van Ethique zijn verkrijgbaar bij onder andere Holland & Barrett. Ze zijn vegan, proefdiervrij en zonder palmolie en parabenen. De producten zijn verpakkingsvrij en dus milieuvriendelijk: met deze face bar bijvoorbeeld bespaar je 3 plastic flessen en 1,2 liter water. De producten zijn er voor gezicht, haar en lichaam.

Prezzie cadeauboxen

Op zoek naar een cadeau dat door de brievenbus past? Neem dan een kijkje bij Prezzie. Vegan opties zijn beschikbaar zoals deze box die ik cadeau kreeg, je kunt zelf een box samenstellen met de vegan producten of stuur de eigenaresse een berichtje voor hulp hierbij.

Onderzetters

Met de aankoop van deze onderzetters steun je de Dierenbescherming! Een set met 4 stuks kost € 4,99 en is verkrijgbaar in de webshop. Neem ook een kijkje bij de andere cadeau artikelen!

Lush verzorgingsproducten

Bij Lush zit je altijd goed: daar is het assortiment voor het grootste gedeelte vegan en alles is proefdiervrij. Momenteel is de kerst collectie verkrijgbaar, bekijk hier alle producten! En heb je wat meer budget is een vegan cadeaupakket van Lush erg leuk om te geven, deze zijn ook feestelijk verpakt.

Lush geurkaarsen

En Lush heeft onlangs geurkaarsen gelanceerd! Hoe tof is dat om cadeau te geven? Verkrijgbaar in diverse Lush geuren zoals Orange Blossom en Sleepy. Bekijk ze hier allemaal!

Je het het (doen!) van Lianne Keemink

In dit boek lees je hoe je de ideeën en plannen in je hoofd uit je handen krijgt. Het is een handleiding voor iedereen die wil leren doen. Een ideaal cadeau voor iedereen die wel wat motivatie kan gebruiken om de eindeloze lijstjes met to-do’s en plannen tot uitvoering te brengen!

Je kan het (doen) is verkrijgbaar in de boekhandel, online en als e-book.

Manifesteren kun je leren van Willemijn Welten

Auteur Willemijn Welten heeft een missie: manifesteren voor iedereen makkelijk, leuk en praktisch te maken. Geen zweverige taal, maar concretere en nuchtere tools waar je echt iets mee kunt.

Manifesteren kun je leren is verkrijgbaar in de boekhandel, online, als e-book en als luisterboek.

Servies van &C x Blond Amsterdam

Hier word je toch blij van: servies met positieve boodchappen erop, zoals ‘never stop dreaming’ op deze roze gebaksbordjes. Dit gebaksbordje is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf voor € 5,95 per stuk. Ook leuk als schaaltje om je sieraden op te leggen.

World Animal Protection kalender

Wanneer je iets koopt uit de webshop van World Animal Protection steun je daarmee automatisch deze goede organisatie die zich inzet voor dieren. Wat dacht je van deze kalender bijvoorbeeld? Klik hier voor de webshop!

Adopteer een dier op afstand bij Dierenthuis

Een cadeau waarmee je zowel de ontvanger als een geweldige stichting een jaar lang een plezier mee doet: een dier op afstand adopteren. Bij Dierenthuis wonen vele katten, honden en zelfs paarden die niet te herplaatsen zijn. Dat kan komen door ziekte, zoals kattenaids of een handicap. Bij Dierenthuis worden ze met alle liefde, zorg en respect verzorgd en kunnen ze zichzelf zijn. Zelf heb ik al jaren een adoptiekat op afstand. Zo af en toe krijg je als adoptant een email met foto’s en een update over hoe het over ‘jouw’ dier gaat. En ook zijn er bezoekersdagen waarbij je met eigen ogen kunt zien hoe fijn de dieren het hebben daar. Adopteren kan al vanaf € 7,00 per maand. Je kunt ook kiezen voor en eenmalige donatie. Bekijk de website voor meer informatie!

Foto: Dierenthuis

Plant een boom via Trees for all

Het cadeau voor iemand die alles al heeft: laat uit zijn of haar naam een boom (of meerdere) planten! Je kunt zelf kiezen voor in welk duurzaam project er geplant wordt en als bewijs krijg je een gepersonaliseerd certificaat die je cadeau kunt geven, zoals ik onderstaande kreeg. Lees er hier alles over!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer