Vegan kaas-uienbrood

Laatst moest ik terugdenken aan iets dat ik vroeger regelmatig at: kaas-uienbrood. Er zijn er daar door je jaren heen heel wat doorheen gegaan! Ik probeerde een vegan versie te maken en die is heel goed gelukt.

Twee versies

Ik heb twee versies gemaakt: een met vegan geraspte kaas en witte uien en een versie met rode uien en vegan geraspte kaas waaraan ik wat kurkuma voor de gele kleur en kerrie toevoegde. Beiden zijn erg smakelijk geworden, al heeft de eerste versie mijn voorkeur. De versie met de specerijen door de geraspte kaas wordt iets knapperiger en de kaas smelt minder, maar is wel heel lekker!

Afdrukken

Vegan kaas-uienbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel instant gist
  • 200 ml. lauw water
  • snufje zout
  • 200 gram vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld de vegan geraspte mozzarella van Violife die verkrijgbaar is bij Albert Heijn
  • 1 grote witte ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen gesneden
  • specerijen naar smaak zoals kurkuma en kerrie

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg het lauwe water en gist toe.
  • Voeg dan een snuf zout toe en kneed tot een soepel deeg, voeg eventueel wat extra water of juist extra bloem toe wanneer het te droog of te nat blijft.
  • Leg het deeg in de kom, dek af en laat een uur rijzen.
  • Verwarm  de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een platte ovale bodem.
  • Leg deze bodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voeg naar smaak specerijen toe aan de geraspte kaas.
  • Verdeel de uien over de bodems en bestrooi met vegan geraspte kaas.
  • Bak de broden ongeveer 30 minuten in de oven.
Afdrukken

Vegan kaas-uienbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml. lauw water
  • snufje zout
  • 200 gram vegan geraspte kaas
  • 1 grote witte ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen gesneden
  • specerijen naar smaak zoals kurkuma en kerrie

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg het lauwe water, gist en suiker toe. Roer pas door wanneer het gist geactiveerd is, dat zie je aan dat het begint te schuimen.
  • Voeg dan een snuf zout toe en kneed tot een soepel deeg, voeg eventueel wat extra water of juist extra bloem toe wanneer het te droog of te nat blijft.
  • Leg het deeg in de kom, dek af en laat een uur rijzen.
  • Verwarm  de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een platte ovale bodem.
  • Leg deze bodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de uien over de bodems en bestrooi met vegan geraspte kaas.
  • Voeg naar smaak specerijen toe.
  • Bak de broden ongeveer 30 minuten in de oven.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer