Afdrukken

Vegan kaas-uienbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml. lauw water
  • snufje zout
  • 200 gram vegan geraspte kaas
  • 1 grote witte ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen gesneden
  • specerijen naar smaak zoals kurkuma en kerrie

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg het lauwe water, gist en suiker toe. Roer pas door wanneer het gist geactiveerd is, dat zie je aan dat het begint te schuimen.
  • Voeg dan een snuf zout toe en kneed tot een soepel deeg, voeg eventueel wat extra water of juist extra bloem toe wanneer het te droog of te nat blijft.
  • Leg het deeg in de kom, dek af en laat een uur rijzen.
  • Verwarm  de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een platte ovale bodem.
  • Leg deze bodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de uien over de bodems en bestrooi met vegan geraspte kaas.
  • Voeg naar smaak specerijen toe.
  • Bak de broden ongeveer 30 minuten in de oven.