Mac and ‘cheese’ pasta

Trek in een bordje pasta met een kazige, romige saus? Dat kan! Deze versie is veganistisch en hartstikke lekker. 

Ingrediënten voor 2 á 3 porties
200 gram pasta + 240 ml. kookwater
1/2 cup/75 gram cashewnoten
sap van 1 citroen
1/4 cup/15 gram edelgistvlokken *
3 eetlepels barbecue saus
240 ml. plantaardige melk
olie, om in te bakken
1 kleine ui, gesnipperd
1 theelepel fijngehakte verse knoflook
een handje verse spinazie
peper
zout

* weet je niet wat dit zijn? Kijk dan even hier, ik schreef er eerder een artikel over!

Bereidingswijze
Week de cashewnoten in heet water voor een half uurtje zodat ze zachter worden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking en bewaar 240 ml. van het kookwater. Giet de pasta af. Maak de saus door de cashewnoten te mengen in een keukenmachine met het citroensap, edelgistvlokken, barbecue saus en melk. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg de saus toe, meng en zet het vuur lager. Voeg de spinazie en het opgevangen pastawater toe en verwarm voor enkele minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en meng de saus met de pasta. Verdeel over borden of kommen en bestrooi eventueel met wat extra edelgistvlokken.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer