Wat ik standaard in de toko koop

Ik ben dol op Aziatische supermarkten, ik doe er regelmatig boodschappen en neem er ook vaak producten mee die ik niet ken om te proberen. Ik kijk mijn ogen uit, de schappen liggen vol kleurrijke verpakkingen met de meest eigenaardige dingen. In dit artikel laat ik je een aantal producten zien die ik er standaard koop!

Tofu en tempeh
Bij de toko kun je terecht voor allerlei soorten tofu en tempeh. Ik kom hier in een apart artikel nog op terug met uitleg wat nou precies waar voor is. Ik koop er meestal de volgende soorten:


Van links naar rechts: tempeh, tofu en silken tofu. Die laatste is in de gewone supermarkt vrijwel niet te krijgen en alle drie de soorten zijn hier meestal een stuk goedkoper!

Noodles en noodlesoup
Noodles in vele soorten en maten en onlangs heb ik een heel lekkere noodlesoup ontdekt die ook nog eens vegan is. Ik doe er zelf wat verse groenten, tofu, gebakken uitjes en sojasaus bij en klaar is je maaltijdsoep!

Groenten en fruit
Vele soorten zijn goedkoper: zo kocht ik twee prima avocado’s voor € 1,25. Meestal neem ik ook wat verse gember mee. En het is leuk om eens wat te proberen dat je normaal niet snel koopt, zoals dragonfruit of een kokosnoot!

Cashewnoten
Ik gebruik regelmatig cashewnoten voor allerlei baksels en raw lekkernijen. Ik heb daar dan ongebrande en ongezouten cashewnoten voor nodig en deze koop ik per kilo bij Amazing Oriental. Een zak kost ongeveer 13 euro en daar kan ik dan weer even mee vooruit. Ook verkrijgbaar in zakken van 500 gram.

Kruiden en specerijen
In grote verpakkingen zijn deze veel goedkoper dan in  de supermarkt. Standaard heb ik een grote bus gemalen kaneel in huis. Ook koop ik er kaneelstokjes in grootverpakking, evenals kruidnagels en nootmuskaat. Met kurkuma maak ik wel eens golden milk, ook wel golden mylk genoemd.

Sojasaus en andere smaakmakers
Sojasaus koop ik in grote flessen, daar doe ik lang mee en is veel voordeliger. Ook koop ik er chilisauzen en sriracha: dat is een heel lekkere pittige chilisaus.

Vanille extract
Een fles van 500 ml. kost rond de 7 euro en is veel voordeliger dan de kleine flesjes die je in de supermarkt kunt kopen. Hier doe ik echt heel lang mee, ik gebruik het veel in baksels.

Bakpoeder en baking soda
Een grote bus bakpoeder waar ik ook lang mee doe. Vele malen voordeliger dan de kleine zakjes in de supermarkt en het is verpakt in een handige pot. De baking soda koop ik hier meestal ook. Beide gebruik ik in recepten voor koekjes, taart, brood en dergelijke.

Zakjes poederlimonade
Vooral in de zomer vind ik het lekker om een grote kan met limonade te maken. Met deze zakjes van Kool Aid maak je zo’n 2 á 3 kannen vol limonade. Een zakje kost rond de 50 cent als ik het me goed herinner, ik koop er altijd een paar tegelijk in verschillende smaken.

Jackfruit
Jackfruit in blik koop ik af en toe om een lekker broodje vega ‘pulled pork’ mee te maken. Kijk hier voor het recept!

Tapioca parels
De kans dat je het populaire drankje bubble tea kent is groot, want Nederland kent inmiddels heel wat bubble tea bars. Voor wanneer je het niet kent een korte uitleg: bubble tea bestaat meestal uit een combinatie van thee, melk en/of vruchtensiroop en de typerende tapioca balletjes. Deze balletjes hebben een taaie bite en zijn zacht. Klinkt apart maar echt, het is heel lekker! Ik maak het wel eens zelf thuis met de balletjes die ik in bij Amazing Oriental koop. Kijk bijvoorbeeld naar deze lekkere mango bubble tea om te zien hoe.

Voor dit drankje heb je tapioca balletjes nodig. Deze kun je kopen in Aziatische supermarkten en toko’s.

Gedroogd fruit
In de Aziatische supermarkten vind je weinig tot geen chocolade maar des te meer gedroogd fruit. Gedroogde mango is mijn favoriet: zo onwijs smaakvol!

Gedroogde mango

Gedroogde en geroosterde bonensnacks
Vaak neem ik ook een zakje met gedroogde bonen mee, die vind je veel in de Aziatische supermarkt. Zo kocht ik eerder al gedroogde sugarsnaps en nu kocht ik een zakje geroosterde tuinbonen. Deze zijn de hot variant, daar moet je wel echt tegen kunnen (hot hot hot!) maar er is ook een gewone versie verkrijgbaar, die op smaak gebracht is met zout en knoflook. Ik vind het echt een heerlijk tussendoortje!

Geraspte kokos
Kokos gebruik ik veel: heerlijk over banana soft serve, in koekjes of lekkernijen zoals deze kokosrepen met chocolade. Deze zak met 1 kilo kost rond de 5 á 6 euro.

Geroosterde kokos
Heerlijk als snack of over een smoothie bowl.

Sesamzaadjes
Sesamzaadjes kun je in allerlei soorten verkrijgen  zoals gerookt, met smaakjes of zoals ik meestal neem geroosterd.

Panko
Panko is Japans broodkruim. Ik gebruik het wel eens om snacks zoals deze crispy bloemkool ‘chicken’ wings te maken.

Cream of tartar
Dit goedje gebruik ik om vegan meringues te maken.

Wat zijn jouw favoriete producten in de toko/Aziatische supermarkt?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply chucky1012

  Leuk om te zien dat we naar dezelfde supermarkt gaan 😉
  Ik deel regelmatig op mijn instagram wat ik er gekocht had en laat daar foto’s van gerechten zien die ik gekookt had met ingrediënten van daar 😉
  Misschien vindt je het leuk om eens samen iets af te spreken en om een gerecht te koken met gekochte spullen van daar.
  Ik doe in noodlesoup fijngesneden augurken, zilveruitjes, een hard gekookt ei etc..
  De spullen zijn er super goedkoop.
  Had je er ook weleens garnalen gekocht?

  Xoxo

  4 juli 2017 at 14:56
 • Reply Marianne

  Oh, woonde ik ook maar in de stad… Ik woon in een klein dorpje met 1 supermarkt, die eigenlijk zelfs meer weg heeft van een campingwinkel… In het buurdorp doe ik mijn boodschappen bij een paar supermarkten, maar een toko?! Die is hier in de verste verte niet te bekennen… Jaloers!

  4 juli 2017 at 15:52
 • reageer