Momenteel trekt het zomerse weer weer aan: vandaag lopen de temperaturen op tot 27 graden hier in Rotterdam. Afkoelen is dan wel fijn en daar is deze tropische smoothie heel goed geschikt voor!
Ingrediënten voor 1 grote smoothie of 2 kleine
180 ml. kokoswater
125 gram bevoren stukjes ananas
1 banaan
120 ml. sinaasappelsap
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een blender en serveer.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Ik ben dol op kokosmakronen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat versies gemaakt, zie onderaan dit artikel. Deze variant is vegan en gemaakt met gecondenseerde kokosmelk en aquafaba: dat is het zetmeelrijke goedje dat je normaal laat wegspoelen wanneer je kikkererwten afgiet. Daar kun je allerlei lekkers mee maken! En ...
Zo af en toe ga ik naar de Rotterdamse markt om voordelig groenten en fruit in te slaan. Ik neem me voor om dat vaker te doen dat ik nu doe, want het scheelt zoveel geld! Ook word ik door de kleurrijke kramen vaak verleid tot het proberen van groenten ...
Heb je wel eens gehoord van de Latijns-Amerikaanse drank Agua Fresca? Het betekent letterlijk in het Spaans 'koele waters' en wordt vooral veel in Mexico gedronken. Het bestaat uit fruit, limoen of citoensap, water en agave siroop. Heel verfrissend en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren ...
Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Lekkere knapperige croutons voor over salades of in de soep: die maak je heel makkelijk zelf. En het is ook een ideale manier om oud brood mee op te maken! ...
geen reacties