Heerlijke taco’s gevuld met een salade van rode kool, sla en radijs met kruidige kikkererwten uit de oven.
Ingrediënten voor 8 stuks
1 blik kikkererwten
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel hete chilisaus (bijvoorbeeld sriracha)
1/2 rode kool, in dunne reepjes gesneden
ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
sap van een halve citroen
1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
paar radijsjes, in dunne plakjes gesneden
1/2 bakje cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
8 zachte kleine tortilla’s (gordita’s)
Bereidingswijze
- Meng de rode kool met de ijsbergsla, olijfolie, citroensap, komkommer, radijs en cherrytomaatjes in een grote kom en laat een half uurtje intrekken.
- Verhit wat olie in een hapjespan of wok. Bak de kikkererwten op hoog vuur met de kerrie- en knoflookpoeder en hete saus, schep steeds goed om om aanbranden te voorkomen en bak ongeveer 8 minuten.
- Verwarm de tortilla’s aan beide kanten in een pan op hoog vuur, ongeveer 15 seconden per kant. Gebruik een grillpan voor een mooi streepjes effect!
- Vouw de tortilla’s dubbel en vul ze met het kikkererwten mengsel en de salade.
Dit recept komt uit het boek Easy Vegan Breakfasts & Lunches.
geen reacties