Spaghetti met kastanjechampignons en courgette

Deze pasta heb ik al een aantal keer gemaakt, steeds net ietsje anders afhankelijk van wat ik nog in huis heb. Heel makkelijk te maken en snel klaar!

Ook lekker met alleen kastanjechampignons (wel wat meer gebruiken dan) en vegan Parmezaanse kaas!

Afdrukken

Spaghetti met kastanjechampignons en courgette

Dit recept is geïnspireerd op dit recept van de website van Allerhande.

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 250 gram cherrytomaatjes aan tak
  • 300 gram spaghetti
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 200 ml. plantaardige kookroom (ik gebruik deze)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1/2 eetlepel Bio Today bouillonpoeder
  • pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de cherrytomaatjes en dep ze droog. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk met een beetje olie. Zet een kwartiertje tot 20 minuten in de oven.
  • Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de kastanjechampignons in dunne plakjes en de courgette in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de ui en knoflook een minuutje of twee.
  • Voeg de kastanjechampignons en courgette toe en bak tot ze zacht worden en kleuren.
  • Voeg de kookroom, peterselie en boullionpoeder toe en verwarm nog een minuut of 2 mee.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus en roer alles goed door.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de pijnboompitten en cherrytomaten.
  • Ook lekker met vegan Parmezaanse kaas erover!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer