Dit gerecht bewijst maar dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om iets smaakvols te maken. Wat een heerlijk, gezond en eenvoudig recept! En Broodbuik proof vanwege het gebruik van slabladeren in plaats van gewone wraps. Je kunt allerlei soorten sla gebruiken. Ik koos voor ijsbergsla, omdat die een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld Romaine sla. En deze bladeren zijn ook groot, er kan veel in en ze zijn lekker crispy. En ik gebruikte een handje maiskorrels uit blik, maar je kunt natuurlijk ook vers of de diepvries variant gebruiken. Dit heerlijke recept heb ik hier vandaan.
Slawraps met tofu en avocado
Ingrediënten
Scale
- een blok tofu naturel
- een handje maiskorrels
- 1/4 heelepel chilipoeder
- 60 ml. sojasaus
- slabladeren
- avocado
- 1 theelepel balsamico azijn
Bereidingswijze
- Verkruimel de tofu, verhit wat olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en laat de tofu een paar minuten bakken, tot het vocht is verdampt en de tofu begint te kleuren.
- Voeg de maiskorrels toe en bak een paar minuten mee met de tofu.
- Voeg dan de chilipoeder en sojasaus toe en bak tot het vocht is verdampt.
- Voeg dan de balsamico azijn toe en roer goed door.
- Vul de slabladeren met het tofu mengsel en leg er in plakjes gesneden avocado op.
2 reacties
Vandaag gemaakt en ik vond het heerlijk! ook lekker snel klaar. Dank voor het recept!
11 augustus 2018 at 20:03Wat leuk om te horen! 🙂
13 augustus 2018 at 15:52