Rijst met pinda, broccoli en vega kip

Een heerlijke wokmaaltijd met broccoli en vega kip. Lekker met cassave crackers erbij!

Ingrediënten
150 gram rijst, ongekookt
20 ml. sojasaus
15 gram pindakaas
5 ml. witte wijnazijn
snuf cayenne
20 ml. olijfolie
bakje vegetarische kipstukjes
15 gram fijngesneden knoflook
4 gram geraspte verse gember
40 gram in ringetjes gesneden bosui
115 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
25 gram ongezouten pinda’s

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sojasaus, pindakaas, witte wijnazijn en cayenne in een schaaltje en zet apart. Verhit de olie in een wok en bak de vegetarische kipstukjes, knoflook en gember op hoog vuur voor een minuut of 5 tot de kipstukjes beginnen te kleuren. Zet het vuur lager en voeg de bosui, broccoli, pinda’s en het pindakaas mengsel toe. Laat zachtjes koken voor een minuut of 5 tot de broccoli gaar is. Serveer met de rijst.

Gebaseerd op dit recept.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer