Millionaire’s Shortbread

Heb je wel eens van Millionaire’s Shortbread gehoord? Dat is een lekkernij die vooral populair is in Engeland en het bestaat uit een laag shortbread, wat wij kennen als een soort zandkoek met daar overheen een laag caramel en vervolgens een laag chocolade. Ik heb deze superlekkere vegan versie gemaakt en die is fingerlickin’ good!

Ingrediënten
bodem
150 gram amandelen
75 gram paranoten
50 gram dadels
3 eetlepels kokosolie, gesmolten
caramel laag
100 ml. kokosolie
3 eetlepels notenpasta
flinke snuf zout
10 dadels
2 eetlepels maple syrup
chocolade laag
100 ml. kokosolie
4 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels maple syrup
grof zeezout om te bestrooien, optioneel

Benodigdheden
keukenmachine
vierkant bakblik van 15 cm. x 15 cm.

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een grove pasta. Vet het bakblik in met wat kokosolie en stort het mengsel voor de bodem er in en druk goed aan. Zet in de vriezer. Meng alle ingrediënten voor de caramel laag in de keukenmachine tot een gladde caramel. Schep dit op de bodem in het bakblik en smeer het uit en zet in de vriezer of tot het hard is geworden. Smelt de kokosolie in een steelpan en haal van het vuur. Roer de cacaopoeder en maple syrup er door en giet dit mengsel over de caramel laag en bestrooi eventueel met grof zeezout. Zet een half uurtje terug in de vriezer. Haal uit de vriezer en snij in vierkantjes. Laat even ontdooien voor je ze serveert.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer