Tried and tested #8

In deze rubriek laat ik je zien welke producten op het gebied van eten, drinken, huishouden, beauty en verzorging ik onlangs heb geprobeerd. Niet allemaal nieuw op de markt, maar wel nieuw voor mij!

Little Miracles biologische ijsthee
De drankjes van Little Miracles zijn biologische ice teas op basis van biologische en sap van heerlijk fruit. De Ginseng zorgt voor extra focus en energie. Little Miracles is tevens fairtrade! Ik probeerde alle 5 de soorten uit: Green Tea, Lemongrass, Black Tea, White Tea en Rooibos Tea. Alle vijf vond ik ze heerlijk: lekker verfrissend en vol smaak. De variant met lemongrass en gember is echter mijn favoriet: als je net als ik dol bent op drankjes met gember kan ik je deze van harte aanbevelen. De drankjes van Little Miracles kun je onder andere kopen bij Ekoplaza en sommige filialen van Albert Heijn.

Petal Fresh shampoo en conditioner
deze lijn bestaat al langer, maar het was nieuw voor mij: ik kwam het onlangs tegen bij Kruidvat. Deze shampoo en conditioner is verkrijgbaar in meerdere varianten en allemaal zijn ze niet getest op dieren én vegan! Ook bevatten ze geen troep zoals sulfaten en parabenen. Ik koos de Tea Tree varianten probeerde zowel de shampoo als conditioner. Ik kan niet zeggen dat dit wow-it’s-amazing-producten zijn, het deed niet veel bijzonders voor mijn haar. Eigenlijk hoeft dat ook niet: als het maar doet wat het moet doen en dat doet het: mijn haar schoon wassen. Voor wat extra verzorging en oomph gebruik ik er wel een masker naast. Al met al vind ik dit een fijn duo alleen al vanwege het idee dat hier geen dieren voor hoefden te lijden en mijn hoofdhuid en haar bespaard blijft van enge chemische toevoegingen. De geur is ook okay trouwens, deze heeft de typische tea tree geur waar je van moet houden. Ik vind het wel lekker: kruidig en fris.

Turkse pizza’s
Onverwacht vegan: Turkse pizza’s in het diepvriesschap bij Albert Heijn! Inmiddels geprobeerd en ik vind deze echt hartstikke lekker. Je doet ze een paar minuten in een voorverwarmde oven, beleg ze met wat ijsbergsla, tomaat en eventueel een (knoflook)saus, oprollen en smullen maar.

Vegan roomkaas
Ik had trek in een belegde sandwich met roomkaas, maar ja: die ‘mag’ ik niet tijdens deze VeganChallenge maand. In de biologische supermarkt kocht ik deze vegan versie. Erg lekker, met zwarte peperkorrels! Het smaakt wel anders dan ‘gewone roomkaas’, maar ik merkte er weinig van in combinatie met het brood en beleg. Aanrader!

Fittea Bunny Detox Set
Eigenlijk is dat het wat mij betreft de hele dag door, there’s always time for tea! En helemaal met deze twee mooie blends van Fittea by Fitvea in de Bunny detox set. Deze set bestaat uit the Fit Berry Detox Tea & the Pure Night Detox Tea met een schattig thee-ei in de vorm van een konijn. Deze thee ruikt heerlijk en drinkt lekker weg. De night detox is ideaal voor in de avond voor je gaat slapen, het helpt om afvalstoffen in je lichaam af te voeren. De Berry Tea is een lekkere blend met stukjes appel, groene thee, gember en brandnetel. Wil jij deze set ook proberen? Dat kan nu voordelig de kortingscode SUZANNE10 dan krijg je 10% korting bij je bestelling op http://www.fittea.eu!

De Vegetarische Slager plantaardige kipsatébroodjes
Sinds vorige week kun je op de bakkerij afdeling bij veel Albert Heijns terecht voor een hartig broodje: gevuld met vega kip saté! Zodra ik hierover las op Facebook ben ik naar ‘mijn’ Albert Heijn gerend om ze te proberen. Eventjes opwarmen in de oven en: jaaaaa, ik vind deze echt heel erg lekker. Op social media kwamen wisselende reacties binnen: sommigen vallen over de palmolie die er in wordt verwerkt, anderen vinden dit een ongezond tussendoortje, want er zitten veel koolhydraten en suikers in. Ja en ja. Er zit palmolie in en het is niet verstandig om dit iedere dag te eten, mee eens! Maar mensen, wat een geweldige ontwikkeling is dit: vegan broodjes voor even snel-snel-makkelijk-tussendoor, ik vind het een luxe. Beter dan dat men naar de broodjes grijpt waar dode dieren in zitten, toch? En buiten dat: ik vind het fijn om als (vega en/of vegan) de keuze te kúnnen maken of ik dit broodje wel of niet koop. Ik zeg yay voor de Vegetarische Slager!

Heb jij onlangs nieuwe ontdekkingen gedaan in de winkels? Let me know!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Vivian | Stay Alive and Cooking

    Benieuwd naar die broodjes, zeg! En ach, welke snack van die afdeling is er nou wel gezond…

    24 april 2017 at 11:47
  • reageer