Havermoutkoekjes met rozijnen

Hmm, deze koekjes zijn supergoed gelukt: een beetje chewy en het ze zijn het allerlekkerst wanneer ze nog een beetje warm zijn. Ook ideaal om cadeau te geven in een leuk blik!

Ingrediënten voor ongeveer 20 – 25 stuks
180 gram havermout
135 gram bloem
2 theelepels kaneel
1 theelepel baking soda
125 gram rozijnen
2 flinke eetlepels maple syrup of agave siroop
1 theelepel vanille extract
45 ml. zonnebloemolie
150 gram appelmoes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de havermout, bloem, kaneel en baking soda in een grote kom. Voeg de rozijnen toe. Meng de maple syrup (of agave siroop), vanille extract, zonnebloemolie en appelmoes in een andere kom. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed door. Rol met je handen gelijkmatige balletjes van het mengsel, dit gaat het makkelijkst met natte handen. Leg de balletjes op het bakpapier en druk ze plat. Bak 15 – 20 minuten in de oven tot ze beginnne te kleuren en laat goed afkoelen op een rooster. De koekjes zijn in een goed afgesloten bewaardoos of blik een dag of 5 houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Merel

    Ze zien er echt super lekker uit! En helemaal top dat ze vegan zijn 🙂 Ik sla je recept eventjes op! Liefs, Merel

    17 februari 2017 at 16:43
  • Reply Ryanne

    Leuk recept! Moet er niets zuurs meer bij om de baking soda te activeren? Of is de appelmoes zuur genoeg?

    19 juli 2017 at 19:53
    • Reply Suzanne

      Daar ga ik wel van uit inderdaad dat de appelmoes voor het zure zorgt hierbij. Ik vond ze in elk geval superlekker! 🙂

      19 juli 2017 at 20:30
  • Reply Larissa

    Wat kan je gebruiken ipv zonnebloemolie? Kokosolie?

    17 april 2018 at 11:13
    • Reply Suzanne

      Ja, je zou gesmolten kokosolie kunnen proberen. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan!

      17 april 2018 at 12:21

    reageer