Frambozen jaffa cakes

Jaffa cakes: van die zalige ronde cakejes met meestal sinaasappel gelei er op en dan omhuld met chocolade. Ik maakte een versie met frambozen fruitspread. Superlekker en makkelijk om te maken!

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 100 gram zelfrijzend bloem
  • 60 gram suiker
  • 100 ml. plantaardige melk
  • 50 ml. zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • fruitspread frambozen
  • 150 gram pure chocolade of half/half puur en melk chocolade
  • eetlepel kokosolie en extra om in te vetten

Benodigdheden

  • muffinblik voor 12 stuks
  • bakkwastje
  • taartrooster

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het bloem met de suiker in een grote kom. Voeg de melk, olie en vanille extract toe en meng alles goed. Vet een muffinblik in met kokosolie met een bakkwastje. Verdeel het beslag in dunne laagjes over het blik. Bak in de oven voor ongeveer 8 minuten of tot wanneer de cakejes beginnen te kleuren. Laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en roer de kokosolie er door, tot deze gesmolten is. Smeer een laagje fruit op de cakejes en deze dan een kwartiertje in de vriezer, zodat het wat harder wordt. Haal de cakejes uit de vriezer en doop ze met de fruit kant naar beneden in de chocolade. Laat de chocolade weer hard worden (eventueel in de koelkast) en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Priscilla

    Bedankt voor het delen van dit recept op mijn blog. Ik vind het leuk (en leerzaam) om recepten te lezen die gemaakt zijn met alleen plantaardige ingrediënten. Ik sla dit receptje even op. De chiaspread heb ik niet in huis, maar wel een andere frambozenjam. Ik denk dat ik dit receptje volgende maand ga uitproberen. 🙂

    16 maart 2017 at 16:57
    • Reply Suzanne

      Thanks, wat leuk om te horen! 🙂

      16 maart 2017 at 17:02

    reageer