Ben jij geknipt om te stemmen?

Nog een kleine week en dan is het zover: op 15 maart mag iedere Nederlander zijn of haar stem laten horen en zo mede bepalen wie er de komende 4 jaar ons zal vertegenwoordigen. Ben jij er al uit?

Zo’n 1500 kappers hebben hun krachten gebundeld en vormen in deze aanloop naar de verkiezeingen het grootste campagneteam van Nederland. Zij lanceren ‘Ben jij geknipt om te stemmen?’, een landelijke actie die als doel heeft: OM ZO VEEL MOGELIJK STEMGERECHTIGDEN NAAR DE STEMBUS TE KRIJGEN.

Stemmen is belangrijk en ook wanneer je denkt dat jouw ene stem geen verschil zal maken: you’re wrong. Vorig jaar werd een belangrijke wet over orgaandonatie aangenomen: slechts één stem gaf de doorslag om deze wet aan te nemen. Jouw stem kan dus net zo’n verschil maken tijdens de aankomende verkiezingen op 15 maart!

Stemmen is een voorrecht pas sinds 100 jaar hebben we het algemeen kiesrecht en in sommige landen is het helaas nog niet zo gewoon dat mensen mogen stemmen: daar is het niet toegestaan voor velen. Laat van je horen: het is een recht waar je trots op kunt zijn.

Stemmen zorgt voor invloed er staan momenteel belangrijke punten op de agenda in Nederland waar beslissingen over genomen moeten worden: werktijden, btw, onderwijs en ouderenzorg. Zorg dat je jouw invloed hier op niet verloren laat gaan!

Niet stemmen? Niet klagen. Ga je niet stemmen, maar wordt er uiteindelijk een partij gekozen waarbij dingen gebeuren waar jij het totaal niet mee eens bent? Je mag dan eigenlijk niet klagen. Je had kunnen proberen om in grijpen.

Het gaat er niet om wat je stemt, maar dat je stemt: dus neem je stempas mee en ga! Geen tijd om te gaan of zijn er omstandigheden waardoor je zelf niet kunt? Machtig dan een vriend(in), familielid of buurgenoot om alsnog jouw stem uit te brengen.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer