Cookie dough caramel banana soft serve

Heel verantwoord bananenijs met wat extra’s. Hey it’s all about balance, right? 🙂 

Ingrediënten voor 4 porties
1 blik kikkererwten 400 gram
3 eetlepels maple syrup
2 eetlepels pindakaas
klein scheutje vanille extract
1/2 theelepel kaneel
snufje zeezout
25 gram cacao nibs *
4 bananen, in plakjes ingevroren
scheutje plantaardige melk
caramel, zoals deze. Ik gebruikte deze keer de kant en klare caramel saus die ik in deze shoplog liet zien.

* of fijngehakte stukjes pure chocolade

Bereidingswijze
Giet de kikkererwten af en spoel ze met koud water. Laat ze goed uitlekken. Meng de kikkererwten in de keukenmachine met maple syrup, pindakaas, vanille extract, kaneel en zout. Schep dit mengsel in een kom en meng de cacao nibs er door. Rol er kleine balletjes van en zet deze even in de vriezer. Maak het bananenijs door de banaan te mengen met een scheutje plantaardige melk in de keukenmachine. Roer er een paar balletjes cookie dough door, breek sommige in stukjes. Serveer met de balletjes cookie dough.

Let op: ik heb geprobeerd om dit in te vriezen. Dit is niet aan te raden: het wordt keihard en verliest de lekkere smaak. Maak dus zoveel als je denkt om meteen op te eten!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Dit ziet er zo lekker uit ?

    20 november 2017 at 13:41
  • Reply Lobke

    Ik vind kikkererwten echt niet lekker? proef je ze in dit recept ook?

    26 januari 2018 at 22:13
    • Reply Suzanne

      Ik vind zelf van niet! <3

      26 januari 2018 at 22:17

    reageer