Choco havermout rozijnen balletjes

Een gezond en heel lekker tussendoortje. Je hebt geen oven nodig, alleen een keukenmachine! Leuk om in een met bakpapier bekleed koekblik cadeau te doen. Het blik op de foto’s kocht ik bij de Wibra.

Choco havermout rozijnen balletjes

Ingrediënten
1 cup/170 gram dadels
1 3/4 cup/165 gram havermout
3/4 cup/120 gram rozijnen
1/3 cup/50 gram chocolade, liefst van zo’n hoog mogelijk cacao percentage
1 tbsp/25 gram pindakaas
1 tsp/6 gram chiazaadjes
1/2 tsp/2 gram kaneel
3/4 tsp/3.6 ml. vanille extract
1/2 tsp/3.6 gram zout

Bereidingswijze
Doe de dadels in een schaaltje met warm water en laat ze 10 minuten weken en giet af.

Voeg alle ingrediënten toe in de keukenmachine en meng, zorg dat er nog wel stukjes rozijnen en chocolade te zien zijn, niet te fijn malen dus.

Draai kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bord of schaal. Zet minstens een half uur in de koelkast. Bewaar in een afgesloten bewaardoos in de koelkast, houdbaar voor ongeveer 10 dagen.

Choco havermout rozijnen balletjes

Choco havermout rozijnen balletjes

Choco havermout rozijnen balletjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Sytse | The S Files

    Oh mijn God. Ik begin al te watertanden als ik alleen maar naar de foto’s kijk. Ook die van de home-made-vegan-bounty (op instagram) maken me gek. Deze balletjes ga ik dit weekend maken, zeker weten!!

    2 juni 2015 at 15:49
  • Reply Wietske

    Gezond snoepen mjammie!

    2 juni 2015 at 15:52
  • Reply Marieke

    En nog lekkerder als je ze daarna even door de gesmolten chocola haalt… maar dat is misschien iets minder verantwoord 😉

    2 juni 2015 at 16:09
  • reageer