Vegan citroen kokos vierkantjes

Frisse koeken met fris citroen en zoet kokos: heel lekker! Bovendien zijn deze smakelijke vierkantjes vegan en glutenvrij.

Vegan citroen kokos vierkantjes

Ingrediënten
bodem
95 gram kokosmeel
65 gram kokosolie, gesmolten
70 gram amandelen, rauw
4 gewone dadels of 1 medjool dadel
vulling
200 gram kokoscremè*
2.5 gram geraspte citroenschil
30 ml. citroensap
15 ml. maple syrup of agavesiroop
geraspte kokos

*Ik gebruikte 1 blok van 200 gram van deze kokoscremè van Bon Coco

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik van ongeveer 15 cm. x 15 cm. met bakpapier. Ik gebruikte deze glazen schaal van IKEA.

Hak de amandelen en dadel(s) fijn in de keukenmachine. Hak de noten niet te fijn, anders wordt het pasta. Meng de kokosmeel met de kokosolie en voeg dan de amandelen en dadel(s) er aan toe. Stort het mengsel in het bakblik of schaal en druk goed aan.

Bak de bodem in de oven voor ongeveer 8 minuten tot de randen beginnen te kleuren. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.

Meng de kokoscrème, geraspte citroenschil, citroensap en maple syrup in de keukenmachine tot het een romig mengsel is geworden. Voeg eventueel meer maple syrup of citroensap toe naar smaak.

Schep de vulling over de bodem en verdeel gelijkmatig. Strooi er de geraspte kokos overheen en druk een beetje aan.

Zet een uurtje in de vriezer, haal uit het blik of schaal en plaats op een bord. Laat iets ontdooien in de koelkast en snij ze dan in vierkantjes.

Deze vierkantjes zijn ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Vegan citroen kokos vierkantjes

Vegan citroen kokos vierkantjes

Vegan citroen kokos vierkantjes

Vegan citroen kokos vierkantjes

Het recept komt hier vandaan. Ik heb de helft van de hoeveelheden voor de vulling gebruikt, dit was voor dit formaat schaal voldoende.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer