Raw brownie pops

Deze brownies op een stokje zijn raw, er komt dus geen oven aan te pas. Ook zijn ze vegan en heel gezond: op basis van zwarte bonen, maar die proef je helemaal niet, echt onverwacht lekker!

Raw brownie pops

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks
1 blik zwarte bonen 400 gram
5 tsbp/40 gram cacaopoeder
2 tbsp/80-100 gram pindakaas
1 tbsp/15 ml. maple syrup
snufje zeezout
chocolade, liefst van een zo’n hoog mogelijk percentage cacao
toppings zoals geraspte kokos, cacao nibs en gojibessen

Bereidingswijze
Meng de zwarte bonen, cacaopoeder, pindakaas, maple syrup en zeezout in de keukenmachine.

Rol het deeg in balletjes van ongeveer 20 gram per stuk. Leg ze op een met bakpapier bekleed bord, steek er prikkers of in stukken geknipte rietjes in en zet in de koelkast voor 15-20 minuten.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Doop de balletjes in de chocolade en zet terug op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi met toppings zoals geraspte kokos, cacao nibs of gojibessen en zet dan een minuut of 10 terug in de koelkast.

Bewaar in een afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Raw brownie pops

Raw brownie pops

Raw brownie pops

Raw brownie pops

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Sytse | The S Files

    Ik blijf het zeggen; dit ziet er ook weer fantastisch uit!!

    9 juni 2015 at 19:00
  • reageer