Appel walnotencake met butterscotch caramel

Yummy in my tummy: een heerlijke stevige cake met appel en walnoten getopt met butterscotch caramel en extra walnoten. Dit wil je proeven! 

Ingrediënten
175 gram plantaardige boter *
150 gram suiker
1 teaspoon vanille extract
1/2 cup/120 ml. appelmoes, op kamertemperatuur
270 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 teaspoon kaneel
125 gram Alpro go on
1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
50 gram walnoten, in stukjes
butterscotch caramelsaus, kijk hier voor het recept

* ik gebruikte plantenmargarine van het AH huismerk

Benodigdheden
bakblik van ongeveer 20 cm. x 10 cm., ik gebruikte dit fijne broodbakblik van Dille en Kamille
bakpapier
mixer

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Meng de boter, suiker en vanille extract met de mixer. Voeg de appelmoes toe en meng. Meng in een andere kom het meel met kaneel. Voeg beetje bij beetje de Alpro Go on er door en voeg dit toe aan het botermengsel. Spatel dan voorzichtig de appel er door en stort dit in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel en verdeel de walnoten er overheen. Bak de cake voor 1 uur en 20 minuten, controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake iets langer eventueel afgedekt met aluminiumfolie wanneer de walnoten te donker kleuren. Laat de cake iets afkoelen en verwijder uit het bakblik. Laat helemaal afkoelen op een rooster. Smeer er dan een laag butterscotch caramelsaus over en bestrooi naar smaak met wat extra stukjes walnoot. Bewaar in de koelkast, enkele dag houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer