Dit is een heerlijk alternatief voor klassieke pesto met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In plaats van pijnboompitten gebruik je pistachenoten en de Parmezaanse kaas wordt vervangen door edelgistvlokken. Heel lekker door de pasta!
Edelgistvlokken
Edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die aan kaas doet lijken. Lees er alles over in dit artikel!
Pistache pesto
Deze hoeveelheid past in ongeveer 3 kleine potjes die je op de foto afgebeeld ziet.
Ingrediënten
Scale
- 95 gram gepelde pistachenoten (ik gebruikte 1 bakje van het huismerk van Albert Heijn)
- 125 gram rucola
- handje verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram edelgistvlokken
- 250 ml. extra vierge olijfolie, en extra
- 2 theelepels zout, of meer naar smaak
Bereidingswijze
- rooster de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat afkoelen.
- meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot pesto.
- schep de pesto een goed afsluitbare pot schenk een dun laagje olijfolie over de pesto.
- bewaar in de koelkast, ongeveer tot 5 dagen houdbaar.
geen reacties