Afdrukken

Pistache pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze hoeveelheid past in ongeveer 3 kleine potjes die je op de foto afgebeeld ziet.

Ingrediënten

Scale
  • 95 gram gepelde pistachenoten (ik gebruikte 1 bakje van het huismerk van Albert Heijn)
  • 125 gram rucola
  • handje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram edelgistvlokken
  • 250 ml. extra vierge olijfolie, en extra
  • 2 theelepels zout, of meer naar smaak

Bereidingswijze

  • rooster de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat afkoelen.
  • meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot pesto.
  • schep de pesto een goed afsluitbare pot schenk een dun laagje olijfolie over de pesto.
  • bewaar in de koelkast, ongeveer tot 5 dagen houdbaar.