Pasta met geroosterde bloemkool en rooktofu

Deze pasta maakte ik vorige week voor het eerst en heb ‘m inmiddels al drie keer gegeten. Zo lekker en snel op tafel met maar een paar ingrediënten! 

Rooktofu

Ik heb er de nieuwe gerookte tofu reepjes van het huismerk van Albert Heijn in gedaan, die ik laatst liet zien in de rubriek vegan in de supermarkt. Wanneer je de reepjes krokant bakt in olie zijn het net spekkies.

Afdrukken

Pasta met geroosterde bloemkool en rooktofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • halve bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • olie
  • peper
  • zout
  • 160 gram pasta, bijvoorbeeld fusili
  • schaal gerookte tofu reepjes
  • 100 gram hummus, ongeveer een half bakje van deze bijvoorbeeld
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg een klein scheutje olie toe aan de bloemkool en bestrooi met peper en zout en meng goed.
  • Spreid de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster een minuut of 15 in de oven tot ze beginnen te kleuren.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de gerookte tofu reepjes in wat olie in een koekenpan krokant.
  • Meng de pasta met de hummus, bloemkool, gerookte tofu reepjes en peterselie en serveer.

Notities

  • Gebruik eens hummus met een smaakje zoals hummus met zongedroogde tomaat voor de afwisseling.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Carla

    Oh net vandaag in de Albert Heijn geweest.Volgende keer de gerookte tofu eens mee brengen.Ik heb voor het eerst de vegan kaas mee gebracht.Ben benieuwd naar de smaak 😉

    12 oktober 2018 at 20:58
  • Reply Elly

    Vandaag heb ik dit gemaakt en het was verrukkelijk! En het is nog makkelijk te maken ook. Dank voor het recept!

    25 oktober 2018 at 21:29
  • Reply Sam

    Ook lekker met pittig gekruide tofu ipv gerookt en zongedroogde tomaatjes erdoorheen 😀

    8 november 2018 at 12:23
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star