Afdrukken

Pasta met geroosterde bloemkool en rooktofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • halve bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • olie
  • peper
  • zout
  • 160 gram pasta, bijvoorbeeld fusili
  • schaal gerookte tofu reepjes
  • 100 gram hummus, ongeveer een half bakje van deze bijvoorbeeld
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg een klein scheutje olie toe aan de bloemkool en bestrooi met peper en zout en meng goed.
  • Spreid de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster een minuut of 15 in de oven tot ze beginnen te kleuren.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de gerookte tofu reepjes in wat olie in een koekenpan krokant.
  • Meng de pasta met de hummus, bloemkool, gerookte tofu reepjes en peterselie en serveer.

Notities

  • Gebruik eens hummus met een smaakje zoals hummus met zongedroogde tomaat voor de afwisseling.