Krokante chips uit de magnetron die ook nog eens heel lekker zijn? Volgens filmpjes op YouTube zoals deze moet het kunnen… Sceptisch maar nieuwsgierig ging ik aan de slag.
Ik verklap meteen: het werkt! Ongelofelijk maar waar: zonder olie komen de chipjes heel krokant én superlekker uit de magnetron. Okay, het is even wat werk. En natuurlijk kun je ook naar de supermarkt voor een zak chips. Maar het probleem bij mij is dat die dan ook vaak leeg gaat en op deze manier kun je wel spreken van portion control! 🙂 Ik vind ze erg lijken op de chips die vaak verkocht worden als ambachtelijk. Ik ben fan!
Ingrediënten
- aardappel
- zout en/of kruiden naar smaak zoals paprikapoeder
Benodigdheden
- snijplank
- scherp mes, kaasschaaf of mandoline
- schone theedoek
- magnetron bestendig bord
- bakpapier
Bereidingswijze
- Snij de aardappel in zo dun mogelijke plakjes.
- Leg de plakjes in een bakje water zodat het zetmeel er af weekt.
- Leg de plakjes op een schone theedoek en dep droog.
- Leg de plakjes naast elkaar op bakpapier op een bord en bestrooi met zout en/of kruiden.
- Zet 2,5 minuut in de magnetron op 600 watt.
- Draai de plakjes om en zet nogmaals in de magnetron voor ongeveer 2 tot 2,5 minuut. Iedere magnetron is weer anders, dus hou het goed in de gaten.
Ik heb het ook met zoete aardappel geprobeerd, op precies dezelfde manier als de gewone aardappel en dat gaat ook heel goed!
5 reacties
Wat een leuk recept! De aardappel schijfjes liggen hier al in een bakje water. Hopelijk lukt het,, heb er nu al zin in!
12 september 2018 at 17:23Ik wil het ook proberen, op dezelfde manier, met wortel en pastinaak? Kan dat ook?
21 november 2018 at 18:26Ik heb het zelf alleen geprobeerd met aardappel en zoete aardappel.
21 november 2018 at 18:42Ik heb het geprobeerd zonder bakpapier, geen succes 🙁 weet jij een manier hoe het ook zonder kan? Lijkt me heel fijn als het lukt!
1 december 2019 at 19:39In het recept waar ik het vandaan had, Klokhuis (zie YouTube video) wordt bakpapier gebruikt. Ik denk dat het niet zonder kan.
1 december 2019 at 21:07