Vegan foe yong hai

Ik heb het sinds ik vegan ben niet meer gegeten, zo’n anderhalf jaar nu. Wat heerlijk dat het nu gewoon weer kan: foe yong hai, maar dan veganized. Mijn favoriete gerecht van de Chinees – van foe yong bye naar foe yong hi! 🙂

Afdrukken

Vegan foe yong hai

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram silken tofu *
  • 1 theelepel kala namak **
  • 1 theelepel kurkuma voor een gele kleur
  • olie, om te bakken
  • 1/2 bakje witte champignons, in kwarten gesneden
  • 1/2 prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden
  • 75 gram taugé

saus (naar dit recept)

  • 100 ml. ketchup
  • 100 ml. water
  • 2 gepelde tomaten uit blik, in stukjes gesneden en wat saus uit het blik
  • 1/4 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • scheutje azijn
  • beetje maizena om te binden
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  • Mix de silken tofu met de kala namak en kurkuma tot een glad mengsel in de keukenmachine.
  • Verhit wat olie in een (liefst kleine) koekenpan en bak de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
  • Meng de groenten en het silken tofu mengsel in een kom.
  • Verhit weer wat olie in de pan en schep het mengsel er in.
  • Duw met een spatel zo compact mogelijk, zodat het niet uit elkaar valt.
  • Laat op een zacht vuur bakken en draai voorzichtig om.
  • Bij mij viel het uit elkaar: schep het dan over in een kleine ovenschaal, druk het met een spatel goed aan en zet tien minuten tot een kwartiertje in de oven van 180 graden.
  • Valt het niet uit elkaar, bak de andere zijde tot het begint te kleuren.
  • Maak de saus door de ui en knoflook kort te bakken in wat olie.
  • Voeg de stukjes gepelde tomaten toe en wat saus uit het blik.
  • Voeg de ketchup, azijn en water toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat nog een minuutje op zacht vuur al roerende pruttelen.
  • Giet het mengsel door een zeef, verwarm en voeg aan de saus de suiker toe, roer goed door.
  • Roer er als laatste wat maizena door om de saus te binden.
  • Verdeel de foe yong hai over twee borden en serveer met rijst. Schenk de saus over de foe yong hai en serveer.

Notities

  • Ik kocht deze zijdentofu bij Ekoplaza
  • Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd. Dit goedje geeft gerechten een ei geur en smaak. Wat het precies is en waar je het kunt kopen lees je hier.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer