Hmmm, dit bananenbrood heb ik al meerdere keren gemaakt: zo lekker! Goed te bewaren in de koelkast voor een aantal dagen, als het dan al niet op is natuurlijk. Geen moeilijk te vinden ingrediënten en snel klaar: I like!
Ingrediënten
4 rijpe bananen
1 1/2 cups/192 gram bloem
1 1/2 tsp/10 gram bakpoeder
1/2 tsp/2 gram baking soda
een snufje nootmuskaat
een snufje zout
1/3 cup/60 gram (riet)suiker
1/4 cup/50 ml. kokosolie, gesmolten
3 tbsp/45 gram walnoten, grof gehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een broodbakblik in. Ik gebruik dit fijne bakblik van Dille en Kamille.
Meng het bloem, bakpoeder, baking soda, nootmuskaat en zout in een grote kom.
Prak de bananen fijn met een vork. Voeg de (riet)suiker en kokosolie toe aan de bananen en meng. Voeg dit toe aan het bloemmengsel en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de walnoot stukjes toe.
Giet het beslag in het ingevette broodbakblik. Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. Het bananenbrood is gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Lekker met aardbeien chia jam! Kijk ook eens naar dit vegan bananenbrood met blauwe bessen, dat ik eerder maakte.
Het recept komt hier vandaan.
9 reacties
Hee maak je dat met gewone bloem of probeer je ook wel eens met andere soorten, zoals spelt?
1 april 2016 at 12:32Ik heb deze met gewone bloem gemaakt, maar spelt zou natuurlijk ook prima kunnen! 🙂
1 april 2016 at 12:46Moet je dan de verhoudingen aanpassen? Nog niet veel ervaring met bakken 🙂
1 april 2016 at 13:20Spelt kun je gewoon vervangen voor de bloem! 🙂
4 april 2016 at 09:13En kan je het niet gewoon met walnoten én bessen maken, wat denk je 😀
1 april 2016 at 12:32Ooh, ja: best of both worlds! 🙂
1 april 2016 at 12:46Kun je de suiker achterwege laten?
5 april 2016 at 18:25Je kunt het proberen, maar het lijkt mij persoonlijk niet erg lekker dan.
6 april 2016 at 20:49Ziet er lekker uit! Bananenbrood is my favorite!
6 april 2016 at 10:24