Vegan saucijzenbroodjes

veganistische plantaardige vegetarische saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes zijn een perfect voorbeeld om aan te geven dat je als veganist echt niets hoeft te missen. Dit broodje zal in de smaak vallen bij jong en oud, ze zijn zo lekker! Maak ze gerust een dag van tevoren, alleen even opwarmen in de oven en smullen maar.

Gebruikte producten

Voor deze vegan saucijzenbroodjes heb ik de volgende producten gebruikt:

  • Koopmans original bladerdeeg, deze is zonder roomboter en vegan.
  • plantaardig gehakt van Garden Gourmet, dit is er ook van andere merken zoals Beyond Meat, Naturli en Albert Heijn huismerk. Deze zijn allemaal prima!

plantaardig gehakt

Afdrukken

Vegan saucijzenbroodjes

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 5 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 5 plakjes bladerdeeg (zonder roomboter!) uit de diepvries
  • 200 gram plantaardig gehakt
  • 1 eetlepel sambal
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels paneermeel
  • snuf zout
  • snuf peper
  • plantaardige melk, om te bestrijken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng het gehakt met de sambal, nootmuskaat, paneermeel en breng op smaak met peper en zout.
  • Draai er 5 gelijke langwerpige worstjes van die iets korter zijn dan de lengte van een plakje bladerdeeg.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg een worstje aan één kant, hou de randen vrij. Vouw het plakje dicht en druk de randen dicht met een vork.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk.
  • Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.

Notities

Dit recept is geïnspireerd op het recept voor saucijzenbroodjes van 24Kitchen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating