Afdrukken

Vegan saucijzenbroodjes

veganistische plantaardige vegetarische saucijzenbroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 5 plakjes bladerdeeg (zonder roomboter!) uit de diepvries
  • 200 gram plantaardig kneedbaar gehakt, bijvoorbeeld van Beyond Meat, Heinz of Jumbo huismerk
  • 1 á 2 theelepels sambal
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels paneermeel
  • snuf zout
  • snuf peper
  • plantaardige melk, om te bestrijken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng het gehakt met de sambal, nootmuskaat, paneermeel en breng op smaak met peper en zout.
  • Draai er 5 gelijke langwerpige worstjes van die iets korter zijn dan de lengte van een plakje bladerdeeg.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg een worstje aan één kant, hou de randen vrij. Vouw het plakje dicht en druk de randen dicht met een vork.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk.
  • Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.

Notities

Dit recept is geïnspireerd op het recept voor saucijzenbroodjes van 24Kitchen