Vegan naan brood

De meeste soorten naan brood die je in de winkel kunt kopen, bevatten yoghurt. Niet vegan dus. Tijd om het zelf te maken! Al eerder maakte ik deze versie met zoete aardappel en nu maakte ik gewoon naanbrood. Superlekker! Je kunt het eten als bijgerecht bij een curry, je kunt er een pizza van maken zoals deze of deze

Ingrediënten voor 8 kleine naanbroden (of 4 grote)

  • zakje droge gist
  • 60 ml. warm water
  • 300 gram bloem
  • 1/2 teaspoon zout
  • snufje baking soda
  • eetlepel fijngehakte koriander (je kunt dit eventueel weglaten)
  • 35 ml. kokosolie, gesmolten plus extra om deeg te bestrijken
  • 90 ml. plantaardige yoghurt

Bereidingswijze

  • Meng het gist met het warme water en zet 10 minuutjes apart.
  • Meng de bloem, zout en baking soda en voeg het gistmengsel toe en meng met je handen tot een deeg. Voeg de yoghurt toe en meng er door heen.
  • Kneed het deeg voor een paar minuten tot een bal. Vet de kom in met een beetje olie met een bakkwastje en leg de deegbal er in en bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Leg een schone theedoek over de kom en laat 2 uur rijzen.
  • Kneed dan kort de lucht er uit, voeg de koriander toe en kneed er door heen en verdeel in 8 gelijke stukken. Leg de stukken deeg op een met bloem bestoven aanrecht en leg de schone theedoek er over en laat nog eens 30-40 minuten rijzen. Druk ieder stuk deeg plat en vorm met je vingers tot een druppel-vorm en rol uit met een deegroller.
  • Verhit een stevige hapjes- of koekenpan. Bestrijk één kant van de naanbroden met water en leg ze met de natte kant omlaag in de pan. Bak de naans één á twee minuutje aan beide kanten. Bewaar de naans in de koelkast en verwarm even in de oven voor gebruik.

Ik at het als een soort pizza, belegd met hummus, in gyroskruiden gemarineerde en gebakken aubergine en tomaat en komkommer.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer