Koffie caramel slice met hazelnoten

Beloofd: this is the good stuff. Echt. Probeer maar. Thank me later! 

Ingrediënten koffie caramel slice met hazelnoten

bodem

  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram geraspte kokos
  • 80 gram rietsuiker
  • 60  gram plantaardige boter, gesmolten *

caramel

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk **
  • 30 gram plantaardige boter *
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 75 gram geroosterde hazelnoten zonder vlies

chocoladelaag: ik maakte de versie in de repen-mal met chocolade en de versie die ik zelf in stukken sneed met een mengsel van kokosolie-cacaopoeder. De laag met chocolade wordt hard, het kokosolie-cacaopoeder mengsel ook maar wordt niet zo hard als de chocolade  en is makkelijker te snijden. Ik vind deze persoonlijk ook lekkerder!

  • flinke schep kokosolie
  • aantal eetlepels cacaopoeder tot de gewenste dikte, meng door elkaarOF
  • 200 gram gesmolten pure chocolade

* ik gebruikte AH plantenmargarine

** dit kun je in de supermarkt kopen en staat meestal bij de buitenlandse producten. Kijk hier om te zien hoe het er uit ziet.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Ik gebruikte hierbij twee vormen: een cakeblik en een siliconen repen vorm. Je kunt ook een wat groter plat bakblik kiezen. Meng het bakmeel, kokos en suiker in een kom. Schenk de gesmolten boter erbij en meng. Stort het in het bakblik en druk goed aan. Bak 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Maak de caramel door de gecondenseerde kokosmelk in een steelpan te verwarmen met de boter en oploskoffie. Roer goed door tot de boter en koffie opgelost zijn. Roer dan de hazelnoten er door en zet apart. Verdeel de caramel over de bodem in het bakblik. Zet nog een kwartiertje in de oven en laat dan weer afkoelen.

Schenk het kokosolie-cacaopoeder mengsel of de gesmolten chocolade over de caramel laag. Laat in de koelkast hard worden. Snij in stukken of repen. Bewaar de repen in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer