Frappuccino is een ijskoud koffiedrankje die verkrijgbaar is bij Starbucks. Ik maakte deze veganistische variant van dit drankje en die is hartstikke lekker!
Vegan frappuccino mocha
Ingrediënten
Scale
- eetlepel gesmolten kokosolie
- 1/2 eetlepel cacaopoeder
- 60 ml. afgekoelde espresso of heel sterke koffie
- 10 ijsklontjes
- scheut agavesiroop
- 240 ml. plantaardige melk naar keuze
- 1 theelepel vanille extract
- slagroom, zie notities
- pure hagelslag
Bereidingswijze
- Maak een chocoladesaus door de gesmolten kokosolie te mengen met de cacaopoeder.
- Trek met een lepel of vork strepen aan de binnenkant van een (doorzichtige) beker of glas van de chocolade saus.
- Meng de ijsklontjes, agavesiroop, plantaardige melk en vanille extract in een keukenmachine of blender en schenk in de beker of het glas.
- Maak de frappuccino af met wat slagroom en eventueel hagelslag.
Notities
Je kunt zelf slagroom maken op verschillende manieren. Je kunt ook voor gemak gaan en kiezen voor plantaardige slagroom uit spuitbus zoals de plantaardige topping van Albert Heijn.
geen reacties