Vegan granola

Dit is zonder overdrijven de lekkerste granola die ik ooit gegeten heb. Crunchy, vol smaak en lekker zoet: zalig! En zo makkelijk te maken zonder al te veel moeite. Dit is ook een perfect recept om extra veel van te maken, in mooie potten te doen en weg te geven als cadeau.

Vegan granola

Ingrediënten voor een pot vol
300 gram havermout
75 gram pecan noten, grof gehakt
100 gram amandelen, grof gehakt
30 gram gedroogde kokossnippers
65 gram bloem
1/2 tsp/5 gram zout
1 tsp/4 gram kaneel
180 ml. kokosolie, gesmolten
120 ml. maple syrup
1 tsp/5 ml. vanille extract

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng de havermout, pecan noten, amandelen, kokos, bloem, zout en kaneel. Doe de kokosolie, maple syrup en vanille extract in een kom en meng goed door. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is. Stort het mengsel in een bakblik en druk aan met je vingers. Zet 20 minuten in de oven, schep om en bak nogmaals 20 minuten. Laat het mengsel eerst helemaal afkoelen en doe het dan in een goed afsluitbare pot. Lekker met (plantaardige) melk of yoghurt of als topping over (vegan) ijs.

Vegan granola

Vegan granola

Vegan granola

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Bianca

    Dat ziet er lekker uit!

    21 november 2016 at 22:42
  • reageer