Deze komkommersalade is heerlijk romig, perfect voor bij de barbecue! In een handomdraai klaar met maar een paar ingrediënten. Maak deze salade vooral de dag voordat je ‘m wil eten, want na een nachtje in de koelkast smaakt het nog lekkerder wanneer alles de tijd heeft gekregen om in te trekken!
Romige komkommersalade
Ingrediënten
Scale
- 1 komkommer
- 50 gram ui, fijngesneden
- 120 gram vegan crème fraîche, zie notities
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1/2 theelepel zout
- snuf zwarte peper
Bereidingswijze
- Schil de komkommer eventueel naar smaak.
- Snij in zo dun mogelijke plakjes, eventueel met een mandoline.
- Meng de plakjes komkommer met de fijngesneden ui.
- Meng de haver fraîche met de witte azijn, peterselie, zout en snuf zwarte peper.
- Voeg dit mengsel toe aan de komkommer en ui en roer goed door.
- Enkele dagen houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.
Notities
- Voor deze salade gebruikte ik een bekertje haver fraîche van het huismerk van Albert Heijn. Je kunt ook Oatly haver cuisine fraîche gebruiken, deze is ook verkrijgbaar bij Albert Heijn in een grotere verpakking van 200 gram.
1 reactie
Ook lekker met flink veel verse dille!
25 mei 2020 at 18:53