Raweo’s

Deze raw oreo’s maak je zonder oven en bevatten geen bloem en boter en zijn daarmee helemaal vegan. Wat zit er dan wel in? Onder andere voedzame noten, dadels, kokosolie en cacao. En ze zijn nog superlekker ook!

Ingrediënten voor 4 stuks
75 gram pecannoten
150 gram dadels
1 theelepel vanillesuiker
25 gram cacaopoeder
snufje zout
150 gram rauwe cashewnoten, een paar uur (of nacht) geweekt in water
1 tbsp/15 ml. kokosolie
1 eetlepel rijststroop*
1 theelepel vanillesuiker
*of maple syrup

Benodigdheden
keukenmachine
deegroller
ronde koekjesuitsteker van ongeveer 8 cm. doorsnede

Bereidingswijze
Week de dadels een kwartiertje in kokend heet water, zo worden ze wat zachter en gaat het malen in de keukenmachine iets makkelijker. Giet de dadels af en meng met de pecannoten, vanillesuiker, cacaopoeder en snufje zout in de keukenmachine. De structuur moet overeenkomen met dat van deeg. Rol er met je (iets natte) handen een bal van en leg op een snijplank. Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 5 mm. dikte. Steek er rondjes mee uit met de uitsteker en leg deze een uur of 2 in de koelkast zodat ze wat steviger worden. Maak de vulling door de cashewnoten, kokosolie, rijststroop en vanillesuiker te mengen in de keukenmachine tot een pasta. Smeer deze pasta op de helft van de koekjes en leg de andere helft van de koekjes er op. Bewaar in de koelkast, ongeveer een week houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer