Ouderwetse komkommersalade

Deze salade is een bijgerecht dat vroeger door vele moeders in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken!

En toch he… zo lekker als mijn moeder het maakte, zal mijn versie helaas nooit worden. Kreeg jij deze salade vroeger ook wel eens bij het avondeten op je bord?

Ingrediënten voor 4 porties
1 komkommer, geschild en geraspt
1/2 witte ui, gesnipperd
4 eetlepels witte azijn
2 eetlepels suiker

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten in een kom. Laat een kwartiertje intrekken. Lekker bij gekookte aardappelen en bloemkool. Vegan worst kon ik helaas niet zo gauw vinden dus probeerde at ik er een bonenburger bij. Erg lekker!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Bananensuhsi met hennepzaad

Bananensuhsi met hennepzaad

Hennepzaad is een eiwitrijk superfood dat boordevol vezels zit. In combinatie met banaan en pindakaas maakt het een verantwoorde maar vooral lekkere snack. Dit tussendoortje/dessert zal ook vast in de smaak vallen bij kinderen! Ingrediënten banaan pindakaas hennepzaad (onder andere te koop bij Albert Heijn) Bereidingswijze Smeer pindakaas op de ...
Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy is een drankje dat al tijden op Pinterest rondgaat en ik nu eindelijk eens heb geprobeerd. Erg lekker en verfrissend en met maar 3 ingrediënten! Ingrediënten 1 cup bevroren aardbeien 2 bananen 1/2 blikje 7 Up light Bereidingswijze Mix alles in een blender en schenk in een ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer