Havermout met appel, kaneel en pecan noten

Dit ontbijtje past helemaal bij deze tijd van het jaar: havermout met appel, kaneel en pecan noten! Zo klaar en hartstikke lekker.

Video

Het recept vind je onderaan deze pagina en hieronder zie je vanaf 0:27 minuut hoe ik deze havermout maak!

Afdrukken

Havermout met appel, kaneel en pecan noten

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 250 ml. plantaardige melk
  • een beetje (kokos)olie of plantaardige margarine, om te bakken
  • 1 kleine appel
  • stuk of 5 pecan noten, fijngehakt
  • 1 teaspoon gemalen kaneel
  • 1 eetlepel maple syrup

Bereidingswijze

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes.
  • Verhit wat (kokos)olie of plantaardige margarine in een koekenpan en voeg de stukjes appel toe. Bak ze enkele minuten tot de appel zacht is en begint te kleuren.
  • Voeg de fijngehakte pecan noten, de gemalen kaneel en de maple syrup toe aan de appel en bak een minuutje mee.
  • Maak ondertussen de havermout door de plantaardige melk in een steelpan te schenken en voeg dan de havermout er aan toe.
  • Laat de havermout 1 minuut zachtjes koken.
  • Voeg het appel pecan noten mengsel toe aan de havermout en roer goed door.
  • Bestrooi met wat extra kaneel.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer