Dit ontbijtje past helemaal bij deze tijd van het jaar: havermout met appel, kaneel en pecan noten! Zo klaar en hartstikke lekker.
Video
Het recept vind je onderaan deze pagina en hieronder zie je vanaf 0:27 minuut hoe ik deze havermout maak!
Havermout met appel, kaneel en pecan noten
Ingrediënten
Scale
- 40 gram havermout
- 250 ml. plantaardige melk
- een beetje (kokos)olie of plantaardige margarine, om te bakken
- 1 kleine appel
- stuk of 5 pecan noten, fijngehakt
- 1 teaspoon gemalen kaneel
- 1 eetlepel maple syrup
Bereidingswijze
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes.
- Verhit wat (kokos)olie of plantaardige margarine in een koekenpan en voeg de stukjes appel toe. Bak ze enkele minuten tot de appel zacht is en begint te kleuren.
- Voeg de fijngehakte pecan noten, de gemalen kaneel en de maple syrup toe aan de appel en bak een minuutje mee.
- Maak ondertussen de havermout door de plantaardige melk in een steelpan te schenken en voeg dan de havermout er aan toe.
- Laat de havermout 1 minuut zachtjes koken.
- Voeg het appel pecan noten mengsel toe aan de havermout en roer goed door.
- Bestrooi met wat extra kaneel.
geen reacties